The garden route

Hoi hoi,

Bedankt voor jullie leuke reacties. Ik vind het altijd leuk om wat respons te krijgen vanuit Nederland.
Afgelopen vrijdag ben ik samen met tien anderen van mijn appartement de garden route gaan doen. We hadden een busje geregeld met gids, zodat we alles konden zien wat we wilden zien. Om 6 uur moesten we klaar staan wat dus behoorlijk vroeg was, maar ik had er veel zin in dus had het er wel voor over. Eerst hebben we een heel stuk gereden en zijn voor de lunch even gestopt bij een restaurantje om vervolgens door te rijden naar de Cango caves. In de Cango caves kregen we de keuze om de standaard route te doen of de adventure route te doen. Natuurlijk gingen we voor de adventure route, ook al wisten we niet wat het inhield. We kwamen er al gauw achter want we moesten klimmen, tijgeren, door smalle gangetjes lopen ( waar iemand een keer 11 uur heeft vastgezeten) enzovoort enzovoort....een hele ervaring met wat blauwe plekken en spierpijn na afloop. Vervolgens zijn we door gereden naar een Ostrich farm waar we uitleg kregen over de struisvogels en ook nog de kans kregen om er op te zitten. Daarna zijn we naar onze backpackers overnachting gereden. Daar stond het avond eten al op ons te wacten. Vervolgens nog gezellig een kaartspelletje gespeeld om naderhand in het stapelbed te klimmen en lekker te slapen.
Zaterdag moesten we om 7 uur weer paraad staan want we gingen een wandeling maken in het Tsitsikamma forest. Dit was een super mooie omgeving met prachtige natuur. Na wat klimwerk had je prachtig uitzicht en kon je even tot rust komen op een bankje. Rond 9:30 gingen we ontbijten om vervolgens door te gaan naar de bungee jump. Zeven van de tien mensen van mijn appartement hebben de sprong gewaagt, maar aangezien ik al bang ben om in een achtbaan te zitten heb ik ervoor gekozen om rustig in een restaurantje te gaan zitten en toe te kijken hoe de rest sprong. Na de bungee jump zijn we door gegaan naar Monkeyland om te luchen. De zijkant van het restaurant is met gaas bekleed waardoor je tijdens je lunch aapjes kan zien. Vervolgens zijn we doorgereden naar onze overnachtingsplek. Hier hadden we een game drive en we hebben veel dieren gespot. We hebben namelijk cheeta's, buffels, elanden en springbokken gezien. Onze overnachting was ontzettend mooi. Het waren houten huisjes waar je met twee personen in kon slapen. Je zat in een super mooie omgeving met mooi uitzicht. Het enige nadeel is.......het ongedierte. Ik stond bij de deur toen ik in mijn ooghoeken iets zwarts zag. Ik keek opzij en zag een super grote spin. Zo groot had ik hem nog nooit gezien. Na wat bij elkaar geschreeuwd te hebben en Joy iemand gebeld had van de receptie, kwam Stephan ons redden en heeft de spin gevangen met een kopje. Daarna kwam de man van de receptie hem weghalen met het nieuws dat dat nog maar een klein spinnetje was. Wat een fijn idee was dat. Vervolgens kwamen Joy en ik erachter dat er allemaal kleine wormpjes rondkropen in ons huis. Maarja beter wormpjes dan spinnen. Voordat ik mijn bed in stapte deed ik natuurlijk een dubbele check en als kers op de taart kwam er nog een tor over mijn kussen heen gekropen. Vervolgens heb ik mijn verstand op nul gezet, anders zou ik nooit meer kunnen slapen.
Zondag hadden nog een gamedrive en die dag hebben we leeuwen, olifanten en giraffen gezien. Vervolgens hadden een uitgebreide lunch en daarna gingen we naar een cheetah farm en reptile farm. Bij de reptile farm heb ik nog een slang vast mogen houden. De foto's volgen nog! Zaterdagavond hebben we overnacht in een andere backpackers plek. Het is erg sfeervol bij de backpackers plekken en er hangt een gezellige sfeer. Ook hier hebben we weer een kaartspelletje gespeeld en hebben onze guide even ingemaakt.
Maandagochtend hebben we een ochtendduik genomen in de Indische oceaan. Aangezien iedereen zegt dat dat water warmer is dan de Antlantische oceaan, wilde ik het wel eens uitproberen. Samen met Joris, Joy, Lennard en Claire ben ik de zee in gerend. Het water was inderdaad warmer, maar alsnog vond ik het behoorlijk fris. Vervolgens hebben we ons klaargemaakt en zijn we door gegaan naar de View of Arniston. Dit was ook weer een prachtige plek. Daarna zijn we door gegaan naar Cape Agulhas het zuidelijkste puntje van Afrika. Hier hebben we even genoten van het zonnetje. Na een tijdje te hebben gezeten zijn we doorgereden naar Hermanus. Een leuk en gezellig stadje. Hier hebben we gelunchd en nog even rondgelopen. Als laatst zijn we naar Betty's bay geweest om pinguins te spotten.

Al met al heb ik dus veel gezien en gedaan en het super gezellig gehad met de mensen van mijn appartement. De foto's probeer ik er zo snel mogelijk op te zetten

Liefs, Jessy